
در انتهای سال 2020 سامسونگ از گوشی جدید خود رونمایی کرد که طبق نام گذاری اش، برای هوادارانش آن را عرضه کرده است. سامسونگ گلکسی S20 FE یا Fan Edition نام این گوشی جدید این کمپانی خوش نام است. مشخصات و ویژگی های خارق العاده این گوشی آن هم در رنج قیمت S20 FE واقعا این گوشی را یک سر و گردن از بسیاری از گوشی های موبایل برتر نشان میدهد. از مهم ترین این ویژگی ها که مارا مجذوب خود کرد میتوان به پردازنده قدرتمند Exynos 990 که از لیتوگرافی 7 نانومتری پیروی میکند، دوربین بی نظیر سه گانه اش و البته صفحه نمایش سوپر امولد با نرخ بروزرسانی 120 هرتز اشاره کرد. این ها تنها برخی از ویژگی های جذاب این گوشی به شمار می روند که در ادامه به معرفی و نقد و بررسی تمام ویژگی های این گوشی می پردازیم.
مهم ترین مشخصات فنی سامسونگ S20 FE
- صفحه نمایش 6.5 اینچ SuperAMOLED با نرخ بروزرسانی 120 هرتز
- فریم فلزی به همراه بدنه پلاستیکی
- پشتیبانی از فناوری +HDR10
- پردازنده Exynos 990
- حافظه داخلی 128 گیگابایت
- رم 8 گیگابایت
- Antutu بنچمارک (ورژن 8) : 542986
- دوربین سه گانه 12+8+12 مگاپیکسل
- دوربین سلفی 32 مگاپیکسل
- باتری 4500 میلی آمپر ساعت
- پشتیبانی از شارژ سریع 25 وات
- پشتیبانی از شارژ وایرلس 15 وات
طراحی کلی S20 FE
زبان طراحی این گوشی چیزی میان سری پرچمدار گوشی های سامسونگ و سری میان رده آن هاست؛ بدنه ایی پلاستیکی با فریم فلزی با کیفیت. جنس پلاستیک بکار رفته شده در این بسیار بهتر و با کیفیت تر از سری میان رده گوشی های سامسونگ است و طراحی مات آن حس یک کالای لوکس را به آدم القا میکند. مات بودن این بدنه پلاستیکی کمک بسیار زیادی به پنهان شدن اثر انگشت های برجای مانده روی بدنه گوشی کرده است که البته رنگ های روشن این گوشی مانند صورتی و سفید این موضوع را میتوانند به بهترین نحو نشان دهند. حاشیه های این گوشی نسبت به گلکسی S20 کمی بیشتر است و آن حس بی نظیر بودن سری پرچمدار سامسونگ را مثل همیشه القا نمیکند. اما این حاشیه ها آنقدر زیاد نیست که باعث نگرانی و دلزدگی کاربر شود.
مکان قرار گیری کلید ها و سایر سخت افزار
سمت راست گوشی محل قرار گیری کلید های ولوم صدا به همراه دکمه پاور است که در همین بخش ضخامت بیشتر فریم فلزی دستگاه قابل مشاهده است. در بالای گوشی گلکسی S20 FE خشاب سیمکارت و میکروفون دوم به چشم میخورد و در لبه پایینی دستگاه هم درگاه USB Type-C به همراه اسپیکر اصلی و میکروفون دیده می شود. در لبه سمت چپ هم هیچ چیزی قرار نگرفته است و کاملا یک دست می باشد. فریم فلزی در لبه های بالا و پایین دستگاه کمی ضخیم تر از سایر بخش های گوشی هستند که باعث می شود گوشی قرص و محکم تر شود. دوربین سه گانه اصلی این گوشی هم در بخش بالا سمت چپ پنل پشتی به صورت مستطیلی طراحی شده است و سه لنز 12، 8 و 12 مگاپیکسلی زیر هم قرار گرفته است. این چینش دوربین ها را چندی پیش در پرچمدار سری نوت این کمپانی یعنی گلکسی نوت 20 اولترا دیده بودیم. در پنل پشتی دستگاه دیگر جز لوگوی سامسونگ چیز دیگری قرار ندارد. دوربین سلفی در وسط و بالای صفحه نمایش به صورت یک حفره کوچک (پانج هول) قابل مشاهده است که در بالای آن هم اسپیکر مکالمه جا خوش کرده است.
جمع بندی طراحی گلکسی S20 FE
سامسونگ S20 FE گوشی بسیار خوش دست و جذابی است که طراحی بسیار زیبایی دارد هر چند عیوبی همچون بدنه پلاستیکی و حاشیه های نسبتا زیادتر این گوشی نسبت به سری اصلی S20 در این گوشی قابل مشاهده می شود اما در مجموع باید گفت در رنج قیمت S20 FE کمتر گوشی پیدا میکنید که چنین طراحی زیبا و کاربر پسندی داشته باشد. نقطه ضعف دیگر این طراحی، بیرون زدگی دوربین اصلی است که با قرار دادن گوشی بر روی میز یا هر سطح صافی آن را به راحتی حس خواهید کرد. برای پوشش دادن این مورد بهتر است از انواع مرغوب قاب و کاور استفاده نمائید.
صفحه نمایش سامسونگ S20 FE
سامسونگ برای صفحه نمایش گلکسی S20 FE از یک پنل 6.5 اینچی سوپرامولد (SuperAMOLED) استفاده کرده است که از رزولوشن +FHD پشتیبانی میکند. نکته بسیار مهم و ویژگی جذاب این نمایشگر که ما را مجذوب خود نمود نرخ بروزرسانی تصویر آن بود که برابر 120 هرتز می باشد. گیمر های حرفه ایی میدادند نرخ فریم بالاتر در نمایشگر و بازی چه میزان میتوان در تجربه بازی کردن آن ها تاثیر گذار باشد و آن را خاص و ویژه نماید. اگر هنوز این نرخ بروزرسانی بالای تصویر را تجربه نکرده اید آن را با یک مثال به شما توضیح خواهیم داد: احتمالا در فیلمبرداری با گوشی خود با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه ایی فیلمبرداری کرده اید، چه تفاوتی احساس کرده اید؟! ممکن است بگویید فیلمبرداری با نرخ 60 فریم بر ثانیه زمین تا آسمان با نرخ 30 فریم بر ثانیه ایی تفاوت دارد. درست است، هرچه میزان فریم ثبت شده در هر ثانیه بیشتر باشد این جذابیت و روان بودن تصویر بیشتر و بیشتر خواهد شد. حال متوجه تفاوت پنلی با نرخ 120 هرتز در مقابل پنل های 60 هرتزی همیشگی می شوید.
کیفیت و کنتراست
همانطور که گفته شد این نمایشگر 6.5 اینچی از پنل مخصوص سامسونگ یعنی سوپرامولد بهره برده است که رنگ ها در آن همیشه غلیظ تر و زنده تر از سایر صفحه نمایش ها در دیگر گوشی های هوشمند بوده و هست. به لطف پنل LED عمق رنگ مشکی بسیار عالی است و جرئیاتی را در این نمایشگر از دست نخواهید داد. البته رنگ سفید به خوبی نمایش داده نمیشود و کمی به زردی می زند که بخاطر غلظت رنگ زیاد پنل های سامسونگ است. نور این نمایشگر هم بسیار قابل قبول است و در نور مستقیم هم هیچ مشکلی برای مشاهده محتوا در این نمایشگر نخواهید داشت.
تاچ یا لمس نمایشگر سامسونگ اس 20FE
چندی پیش شایعاتی در مورد تاچ و زمان پاسخگویی لمس این نمایشگر شنیده بودیم که مشکلاتی در عملکرد ایجاد میکند! اما ما به هیچ عنوان مشکلی با عملکرد تاچ این گوشی نداشته ایم و همه فرمان ها به سرعت پاسخ داده می شوند و جای نگرانی از این بابت وجود نخواهد داشت. سایر مشخصات صفحه نمایش این گوشی به شرح زیر است:
- پشتیبانی از فناوری +HDR10
- قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن
- نسبت تصویر 20:9
مشخصات پردازنده و نرم افزار
پرچمداران سامسونگ هر ساله با دو مدل پردازنده عرضه شده و قابل خرید می شوند و معمولا نسخه ایی که در ایران موجود می شود دارای پردازنده اختصاصی سامسونگ مدل Exynos 990 می باشد. نسخه دیگری از این گوشی وجود دارد که S20 FE 5G نام دارد که از پردازنده Snapdragon 865 استفاده کرده است. طبق تجربه کاربری ما با گوشی های سامسونگ در سال های اخیر، سری اسنپدراگون ساخت شرکت کوآلکام بهره وری بهتر و مطمئن تری داشت و مارا بیشتر راضی نگه داشت. اما از نظر قدرت و سرعت تفاوتی بین این دو پردازنده وجود ندارد و هر دو دارای یک میزان قدرت پردازش اطلاعات می باشند. در رنچ قیمت S20 FE، گوشی شیائومی Poco F2 Pro قرار دارد که از پردازنده اسنپدراگون بهره می برد.
Exynos 990 دقیقا همان پردازنده ایی است که سری بالا رده گوشی های سامسونگ از آن استفاده میکنند. پس میبینیم که سامسونگ برای این گوشی از هیچ چیزی کم نگذاشته است و آن را مجهز به قوی ترین پردازنده خود نموده تا هوادارانش را راضی تر نگه دارد (یا به جذب بیشتر آنها بپردازد).
فرکانس پردازنده مرکزی