
سامسونگ طبق هر سال اقدام به تولید گوشی های مقرون به صرفه و میان رده در رنج قیمت مختلف نموده و به تازگی در ماه نوامبر 2020 از میان رده جدید خود با نام گلکسی A42 5G رو نمایی کرده است. میان رده ایی که با ورودش سر و صدای زیادی به پا کرد زیرا ارزان ترین گوشی بود که قابلیت پشتیبانی از شبکه 5G را داشت. سامسونگ گلکسی A42 5G از صفحه نمایش 6.6 اینچی سوپر امولد بهره میبرد و پردازنده بکاربرده شده در آن Snapdragon 750 5G میباشد. 128 گیگابایت حافظه داخلی برای این گوشی در نظر گرفته شده است که 4، 6 و یا 8 گیگابایت حافظه رم این پردازنده و حافظه داخلی را یاری میکند. طبق سنت گذشته سامسونگ، حسگر اثرانگشت در زیر صفحه نمایش قرار دارد که از نوع اپتیکال می باشد. باتری در نظر گرفته شده برای این گوشی میان رده سامسونگ ظرفیتی برابر با 5000 میلی آمپر ساعت دارد که توسط یک شارژر 15 وات فست شارژ، تغذیه میگردد. در رنج قیمت A42 سامسونگ گوشی های سرسختی همچون شیائومی پوکو X3 و گلکسی A51 سامسونگ قرار دارند که در بررسی بخش های مختلف این گوشی مقایسه شده اند. پس اگر قصد خرید سامسونگ A42 5G را دارید پیشنهاد میکنیم این مقایسه را از دس ندهید.
مهم ترین مشخصات سامسونگ A42 5G
- صفحه نمایش 6.6 اینچ Super AMOLED
- رزولوشن صفحه نمایش 1600 × 720 پیکسل (266ppi)
- سیستم عامل اندروید 10 (قابلیت آپدیت به اندروید 11) و رابط کاربری One UI 3.1
- پردازنده مرکزی Snapdragon 750 5G (8 نانومتری)
- امتیاز آنتوتو (Antutu V8): 324686
- پردازنده گرافیکی Adreno 619
- دوربین چهارگانه 5+5+8+48 مگاپیکسل
- قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن 4K
- دوربین سلفی 20 مگاپیکسل
- حافظه داخلی 128 گیگابایت
- رم 4، 6 و 8 گیگابایت
- باتری 5000 میلی آمپر ساعت
- شارژر 15 وات
طراحی سامسونگ A42 5G
در بخش طراحی نوآوری جدیدی مشاهده نمی شود و با همان زبان طراحی گوشی های پلاستیکی قبلی سامسونگ سر و کار داریم. پشت گوشی در بخش بالا سمت چپ شاهده قاب مربعی دوربین هستیم که 4 لنز دوربین را در خود جای داده است. در زیر این قاب مربعی فلاش LED قرار گرفته است. پشت گوشی طراحی جدیدی دارد به طوری که پنل پشتی دستگاه به چهار ناحیه تقسیم شده که از تیره به روشن تغییر رنگ داده است. این طراحی از نظر تیم مدیافناوری زیبا به نظر نمی رسد اما بهرحال این مسئله ایی کاملا سلیقه ایی است و به عملکرد کلی دستگاه مربوط نمی شود. به نظر شما این طراحی ستودنی است یا خیر؟ نظر خود را در بخش کامنت ها با ما و سایر خریداران این گوشی میان رده سامسونگ به اشتراک بگذارید.
محل قرار گیری پورت ها و سنسور ها
زیر گوشی محل قرار گیری درگاه Type-C، اسپیکر اصلی، میکروفون و جک 3.5 میلی متری صدا است. لبه سمت راست دکمه پاور و کلید های ولوم صدا مشاهده می شود و در لبه بالای دستگاه میکروفون دوم تعبیه شده است. در نهایت خشاب سیم کارت و محل قرار گیری کارت حافظه را میتوانید در لبه سمت چپ دستگاه مشاهده کنید.
پنل جلویی گلکسی A42 5G شامل صفحه نمایش تخت 6.6 اینچی است که حدود 84.3 درصد از نمای جلوی دستگاه را به خود اختصاص داده است. در بالای این نمایشگر دوربین سلفی در قالب ناچ قطره ایی قرار گرفته است. اسپیکر مکالمه هم در بالای دوربین سلفی به صورت یک نوار باریک قرار گرفته است.
جمع بندی طراحی
در نهایت باید گفت طراحی A42 5G سامسونگ چیز زیادی نسبت به نسل های گذشته خود ارائه نکرده است، حاشیه های صفحه نمایش نسبتا زیاد است و همچنان شاهد استفاده از پلاستیک در ساخت بدنه دستگاه هستیم. در مجموع با یک گوشی نسبتا بزرگ مواجه می شویم که برای افرادی با دست های کوچک و همچنین خانم ها، این گوشی به عنوان یک گوشی موبایل خوش دست نمیتواند تلقی شود. در رنج قیمت A42 5G گوشی هایی چون سامسونگ گلکسی A51 و شیائومی Poco X3 رقبای سرسختی محسوب می شوند که در بخش طراحی Poco X3 میتواند انتخاب معقول تری باشد چرا که حس بهتری در دست گرفتن آن دارید و همچنین از متریال بهتری در ساخت poco X3 استفاده شده است.
صفحه نمایش سامسونگ A42 5G
بخش بعدی که در نقد و بررسی گوشی گلکسی A42 باید به آن بپردازیم، صفحه نمایش است. جایی که اتفاقی خوبی رخ نداده است و در واقع یک نقطه ضعف بزرگ محسوب می شود. سامسونگ گلکسی A42 از یک نمایشگر 6.6 اینچی سوپر امولد بهره میبرد که رزولوشن آن برابر 1600 × 720 پیکسل است. برای یک گوشی با این قیمت، بهره گیری از صفحه نمایشی با چنین رزولوشن پایینی خیلی عجیب است. شاید سامسونگ قصد داشته تا با پایین آوردن کیفیت صفحه نمایش و کم کردن هزینه های ساخت آن، قابلیت 5G را به این گوشی اضافه کند. اما از نظر تیم مدیافناوری بهتر بود به جای پشتیبانی از شبکه 5G حداقل از صفحه نمایش فول اچ دی در این گوشی استفاده می شد. البته این موضوع در ایران صادق است چرا که ما هنوز در بسیاری از نقاط کشورمان شاهد پشتیبانی از شبکه 5G نیستیم اما این موضوع در کشور های پیشرفته تر امری طبیعی تر شده است.
بخاطر قرار گیری صفحه نمایش با رزولوشن پایین شاهد تصاویر فوق العاده در این گوشی نخواهیم بود اما به لطف بهره گیری از پنل سوپرامولد کنتراست تصویر بالاست و عمق زیاد رنگ مشکی هم به خوبی قابل مشاهده است. این در حالیست که سامسونگ گلکسی A51 از صفحه نمایش فول اچ دی AMOLED بهره مند است و شیائومی پوکو X3 هم صفحه نمایشی فول اچ دی IPS LCD دارد که از نرخ بروزرسانی فوق العاده 120 هرتزی پشتیبانی میکند.
دوربین گلکسی A42 5G
بخش دوربین هم جایی است که سامسونگ تمرکز زیادی در بهبود آن نداشته و با قرار دادن چهار لنز سعی در جلوه کردن بیشتر این بخش داشته است. در قاب مربعی پشت گوشی چهار لنز قرار دارد که به ترتیب 48 مگاپیکسلی اصلی، 8 مگاپیکسلی فوق عریض، 5 مگاپیکسلی ماکرو و در نهایت لنز 5 مگاپیکسلی تشخیص عمق میدان قرار دارد. سنسور لنز اصلی که برابر 48 مگاپیکسل است، توانایی ثبت تصاویر نسبتا خوب و مطلوبی را در شرایط نوری مساعد دارد به طوری که اگر نور محیط خیلی کم نباشد می توانید با کمک این سنسور تصاویر با کیفیتی را ثبت کنید. نقطه ضعف این سنسور رنج دینامیکی پایین آن است. به این معنی که اگر تصویر شما دارای نقاط خیلی روشن و خیلی تیره باشد، یکی از این دو نقطه جزئیات خود را از دست میدهد. در مجموع با کمک این سنسور 48 مگاپیکسلی میتوانید تصاویر خوب و با کیفیتی ثبت کنید و تقاوتی بین تصاویر ثبت شده با سنسور اصلی این گوشی و سامسونگ A51 وجود ندارد.
سنسور فوق عریض (Ultra Wide) هم در این گوشی 8 مگاپیکسلی است در حالی که این سنسور در سامسونگ گلکسی A51 برابر 12 مگاپیکسل بود. تصاویر فوق عریض ثبت شده با این گوشی هم بد نیست اما خیلی هم راضی کننده نخواهد بود. لبه های دور تصاویر دارای بهم ریختگی هستند اما نه به اندازه ایی که آزار دهنده و غیر قابل اغماض باشد. دوربین 5 مگاپیکسلی تشخیص عمق گلکسی A42 هم عملکردی مشابه با همین سنسور در A51 دارد، عکس های پرتره خوبی میتوانید با کمک این سنسور ثبت کنید اما هر از چند گاهی انتظار مشکل تشخیص سوژه از پس زمینه را باید در این گوشی داشته باشید(دقیقا همانند A51). در نهایت سنسور 5 مگاپیکسلی ماکرو در سامسونگ A42 5G هم عملکرد خوبی دارد و کاملا راضی کننده نیاز شما خواهد بود البته اگر از دسته افرادی هستید که به عکسبرداری ماکرو علاقه دارید و یا در شغل خود نیاز به ثبت تصاویر از سوژه های نزدیک را دارید.
در مجموع باید گفت با توجه به عملکرد نزدیک دوربین سامسونگ گلکسی A42 و رقبای خودش یعنی شیائومی پوکو X3 و سامسونگ A51 نمیتوان برنده ایی را برگزید اما پیشنهاد میکنیم اگر قصد خرید گوشی در این بازه قیمتی را دارید و دوربین ملاک اصلی شما است از میان این سه گوشی، پوکو X3 را انتخاب کنید. هرچند این رقابت اینقدر نزدیک است که تفاوت چندانی نمیتوان بین آنها قائل شد.
باتری
بخش باتری از قسمت های نسبتا خوب و نقاط قوت این گوشی محسوب می شود. در این گوشی از یک باتری لیتیوم پلیمر با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت استفاده شده است که توسط یک آداپتور 15 وات به صورت شارژ سریع در عرض یک ساعت و چهل دقیقه فول شارژ می شود. این باتری 5000 میلی آمپر ساعتی میتواند به راحتی حدود یک روز و نیم جوابگوی نیاز های شما در فعالیت های نیمه سنگین از گلکسی A42 باشد. این میزان ظرفیت نسبت به سامسونگ گلکسی A51 که باتری 4000 میلی آمپر ساعتی داشت بهتر است اما بهتر بود آداپتور قوی تری برای این گوشی در نظر گرفته می شد. در این میان پوکو X3 با باتری 6000 میلی آمپر ساعتی اش همچنان برنده این بخش محسوب می شود البته صفحه نمایش 120 هرتزی آن میتوان عملکرد باتری را تحت تاثیر قرار دهد.