تکنولوژی

جلوگیری از هک شدن گوشی

امروزه بسیاری از افراد اطلاعات مهم خود را در گوشی موبایل خود ذخیره می کنند تا هرجایی که نیاز شد از آن استفاده نماید. چه شماره تلفن ها و چه عکس و یا فبلم های محرمانه و … ، برای همین موضوع جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل یکی از دغدغه های افراد شده و باعث نگرانی آن ها گشته است.

در این مقاله قصد داریم به ارائه نکات بسیار ساده اما کاربردی برای افزایش ضریب امنیت تلفن همراه شما بپردازیم. مهم نیست مدل گوشی هوشمند شما چه باشد، این مقاله بسیار می تواند برای شما کاربردی باشد.

جلوگیری از هک شدن گوشی

بروزرسانی سیستم عامل موبایل

معمولا افراد پس از مشاهده پیغام در دسترس بودن نسخه جدید سیستم عامل گوشی خود، آن را نادیده گرفته و یا به روز ، هفته و یا ماه های بعد به تعویق می اندازند. اما واقعا این بروز رسانی تا چه حد اهمیت دارد و تا چه حد در جلوگیری از هک شدن گوشی موثر است؟

کمپانی های مختلف ( گوگل ، اپل ، مایکروسافت و … ) به دلایل گوناگونی از قبیل افزایش عملکرد پردازنده ، مدیریت رم ، بهینه شدن باتری ، دوربین ، تعمیر باگ های نرم افزاری و یا بهتر شدن عملکرد برنامه ها و … ، سیستم عامل گوشی شما را ویرایش و یا به اصطلاح بروز می کنند. برخی از این آپدیت ها پس از کشف شکاف های امنیتی مختلف و جهت پوشاندن آنها ارائه می شوند و تا حد بسیار زیادی تلفن همراه شما را در مقابل دسترسی های غیر مجاز مصون می دارند. پس سعی کنید این بروزرسانی ها را جدی بگیرید و آن را هر چه سریع تر اعمال نمایید.

توجه : تا حد امکان از بروزرسانی های دستی سیستم عامل استفاده نکنید. زیرا ممکن است مناسب نسخه منطقه ایی گوشی شما نباشد و تلفن همراه شما را دچار ایرادات گوناگونی نماید.

گوگل پلی سرویس

نصب برنامه ها از استورهای معتبر

زمانی که اقدام به نصب و اجرای هر برنامه ایی می نمایید ، در ابتدا از شما درخواست میکند اجازه دسترسی به بخش های مختلف گوشی را به آن برنامه بدهید. در این زمینه هم متاسفانه افراد بدون توجه به بخش درخواست شده توسط برنامه ، آن اجازه را می دهند و گزینه بعدی را یکی پس از دیگری لمس میکنند. نکته اول در  این قسمت این است که برنامه ایی را نصب کنید که از اصالت و اعتبار آن مطلع هستید. نکته دوم و مهم تر این است که برنامه ها را از فروشگاه های معتبر (Play store و یا App store) دانلود و نصب نمایید. با استفاده از این فروشگاه ها شما میتوانید از ارائه نسخه جدیدتر اپلیکیشن مورد نظر با خبر شوید و به راحتی آن را دانلود و نصب نمایید. جالب است بدانید که این فروشگاه ها مسئولیت امنیت و در واقع غیر مخرب بودن اپلیکیشن ها را بر عهده گرفته اند.

رمز گذاشتن روی گوشی

رمز گذاشتن روی اپلیکیشن های مهم

اگر راه های قبل رو به ناچار نمی توانستید انجام دهید نگران نباشید، در صورتی که هکر به دستگاه شما راه پیدا کند شما میتوانید جهت جلوگیری از ورود به بخش های مهم تر مانند ایمیل ها، برنامه های حسابداری و یا انتقال وجه، گالری و … روی آن ها رمز بگذارید. برنامه های گوناگونی در انواع گوشی ها هستند که اینکار را انجام می دهند و شما میتوانید با یک سرچ ساده در گوگل آن ها را بیابید. (البته نکته قبل فراموش نشود که اپلیکیشن را از طریق همان فروشگاه های معتبر تهیه نمایید).

جلوگیری از هک شدن گوشی

گوشی خود را روت یا جیلبریک نکنید

بسیاری از افراد برای دسترسی به بخش های قفل و یا محرمانه سیستم عامل دستگاه خود آن را روت (مخصوص اندروید) و یا جیلبریک (مخصوص ios) می کنند. این قضیه همان مقدار که ممکن است سود آور باید همان مقدار خطرناک است. زیرا همانگونه که شما بعد از باز کردن قفل سیستم عامل، به بخش های محرمانه آن دسترسی دارید؛ برنامه نویس ها و هکر ها هم می توانند به راحتی از لایه های مختلف امنیتی تعبیه شده در سیستم عامل عبور کنند و بخش های مختلف آن را در اختیار خود بگیرند. پس اگر نیاز زیادی به روت یا جیلبریک ندارید جهت جلوگیری از هک شدن گوشی خود، از آن ها بپرهیزید.

راه های جلوگیری از هک شدن گوشی :

  • بروزرسانی مرتب سیستم عامل
  • عدم نصب برنامه های مشکوک
  • نصب اپلیکیشن از استور های معتبر
  • رمز گذاشتن روی بخش های مهم گوشی
  • گوشی خود را روت یا جیلبریک نکنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا